Jag är en tjuv

Jag är en tjuv handlar om Roland som är säkerthetschef på MegaLivs, en stormarknad med varuhuskänsla. Roland är en lite tillbakadragen, ensam person som helst inte gör så mycket väsen av sig. Stormarknaden har problem med svinn och någon får den fiffiga idén att personer som blir påkomna med att snatta eller stjäla får välja på att antingen bli polisanmälda eller få en skylt med texten "Jag är en tjuv" att hänga om halsen medan man står utanför stormarknadens entré. Roland tar fast en kille som visat sig ha försökt stjäla och lägger fram alternativen. Han tror inte att killen kommer att välja skylten, men det visar sig att han gör det. Roland tycker inte att det känns bra att använda sig av metoden och försöker att prata med sin chef och sina kollegor på möten, men utan att få gehör. Men så småningom visar det sig att Roland har lite rätt och en till synes enkel och fiffig idé spårar ur.
 
Jag tyckte att den här boken var helt okej, inte lika bra som God jul som var så väldigt träffande, rolig och genomtänkt. Den här boken tycks utspela sig i samma stad. Jag tycker det är kul att Jonas Karlsson lyfter fram de små sakerna och människorna i vardagen. Här tycker jag dock att poängen saknas litegrann. Visst är det småkul och lättläst, men jag hade nästan velat att romanen var längre. Att han hade broderat ut historien lite, lyft fram fler karaktärer och att man fick en bättre bild av huvudpersonen Roland. God jul tyckte jag var perfekt i det kortare romanformatet men här hade jag velat ha lite mer. Det märks att Jonas Karlsson är van vid novellformatet.

Kommentarer:

1 Linnea:

Jag kommer nog att lyssna på de här tids nog. :) Jag gillade God jul och även om Jag är en tjuv inte är lika bra så vill jag gärna lyssna. Tycker om korta små lättlyssnade berättelser. :)

Svar: Den är nog trevlig som ljudbok kan jag tänka mig! :) Speciellt om det är författaruppläsning.
BOKPLADDER

Kommentera här: