Etthundra mil

 
Etthundra mil handlar om hur två öden korsas på livets krokiga väg. Jess Thomas är en ensamstående mamma i 30-års åldern. För att få pengarna att räcka har hon två jobb, ett som städerska tillsammans med en vännina och ett som bartender på den lokala baren. Ändå är det med nöd och näppe hon lyckas försörja sina två barn styvsonen Nicky och dottern Tanzie. Hennes exman hör sällan av sig och hjälper inte till att stötta familjen ekonomiskt. En av Jess kunder som städerska är IT-miljonären Ed. När Tanzie får möjligheten genom ett generöst stipendium att bli antagen till en bättre skola för att satsa på sin begåvning inom matematik drabbas Jess av blandade känslor. Hon blir glad för Tanzies framgångar i skolan, men trots stipeniet har Jess inte möjlighet att stå för kostnaderna som utbildningen innebär. En kväll kommer Ed in på baren där Jess arbetar och han är ordentligt berusad. Ed är själv i knipa efter att ha hamnat i en insiderhärva och riskerar fängelse. Jess hjälper Ed hem och denna kväll fattar hon ett beslut som inte är moraliskt rätt men som gör det möjligt för Tanzie att börja sin utbildning.
 
För att Tanzie över huvud taget ska kunna börja utbildningen måste hon genomföra ett prov som tar plats i Skottland, en lång resa. Ed får höra om Jess ekonomiska omständigheter och erbjuder sig att skjutsa familjen till Skottland som tack för att Jess tog hand om honom den kvällen han var berusad. Han vet ännu inget om hur Jess lyckats betala för utbildningen. Bilfärden blir en spännande resa där Jess och Ed lär känna varandras olikheter och likheter. 
 
Jag tycker att den här boken var helt okej. Den är lättläst och underhållande precis som alla Jojo Moyes böcker. Jag tycker att den är bättre än Livet efter dig men kommer inte upp i närheten av samma klass som Sista brevet från din älskade. Moyes lyckas ändå få karaktärerna att kännas levande, det är spännande men kanske lite förutsägbart. Jag tror inte att det är en bok jag kommer att minnas direkt. Den får godkänt betyg.